Beszámoló a 2021.év működéséről

2022.02.27 00:36

 

Szöveges beszámoló a Szeged Felsővárosi „Virágzó Nefelejcs” Nyugdíjas Klub

tevékenységéről a 2021-es évben

 

Az év klubeseményeit meghatározta a 2019 óta elhúzódó Covid-járvány. Egyrészt a taglétszámunk a 7 elhalálozó és 80-as korosztályú tagok kimaradása miatt (6 fő),45 főre csökkent, s közülük is többen óvatosságból ritkábban vettek részt hirdetett programjainkon.

Az éves tervünket csak április végén tudtuk meghirdetni:15 klubösszejövetelt terveztünk , ebből 8-at a Senior Centerben ,a többit külső helyszíneken a programtól függően:pl. Sétahajózás a Tiszán ,látogatás a Tiszavirág Sportuszodába, közös séta a Sárgára közös ebéddel önköltséggel, részvétel a Senior Center koordinálta Harcsa-Marcsa halfesztiválon a Partfürdőn klubtámogatással.

Amit az éves tervezetben hirdettünk (Beszélgetések,fórum az aktualitásokról , Igaz-hamis fejtörő játékok, egynapos kirándulás Budapestre az Idősügyi támogatási keret, s a Szeged Közösségéért Alapítvány anyagi támogatásával a tagok önrészbefizetései mellett ,a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium tanulói közösségi szolgálatával Idősek napi és adventi közös kulturális program szeretet vendégséggel , ajándékozással, hagyományosan névnapköszöntés két alkalommal)megvalósítottuk, 1 klubfoglalkozás maradt el egyeztetési probléma miatt novemberben, s nem

volt karácsonyi fehér asztal sem a járvány újbóli erősödése miatt .A közös programok

30-35 fős átlaglétszámokkal valósultak meg.

Köszönet a megvalósításért a tagság mellett az állandó tisztségviselőknek (4+2 fő),és az alkalmi önkéntes munkát vállalóknak ( 10 fő).

 

A klub terve mellett a Senior Center s az Idős ügyi tanács kínálta programokat is népszerűsítettük, a részvételt szorgalmaztuk. (Idősek Akadémiája ,számítógépes tanfolyam),s örömmel mozgósítottuk tagjainkat a színvonalas városi nyugdíjas programokon való részvételre: Nyugdíjas bál, Nőnapi-, Idősek napi-, Karácsonyi gála . A felsorolt, nyugdíjasokat érintő szervezéseken túl, a Senior Center koordinációja mellett köszönjük Szeged Megyei Jogú Város képviselő testületének a 2021-es évben is

biztosított 10 000,-Ft /fő anyagi támogatást, s 10 db karácsonyi csomagot az Idős

ügyi támogatási keret mellett, amelyekkel a nyugdíjas korosztály mindennapjai minőségibbé váltak az őket is sújtó magas infláció gondot okozó terhei ellenére.

 

Szeged,2022.január 10. Péterné Szabó Irén

klubvezető