Beszámolónk a 2019-es évről

2020.02.26 17:48

A 65 fős átlaglétszámmal működő klubunk az elmúlt évben is minőségi időtöltés szervezéséről gondoskodott a kéthetente megtartott klubfoglalkozásokon a Senior Centerben , Szeged Megyei Jogú Város Idősek Közösségi Központjában az Eszperantó u. 1. sz alatt.

Volt farsangi rendezvényünk közösen a Makkosházi nyugdíjas klubbal s a görög -katolikus parókia ifjúsági önkénteseivel.

Megünnepeltük negyedévent az aktuális névnapokat, környezettudatosságra késztető vetélkedőt szerveztünk,nőnapi, idősek napi és advantre hangoló házi koncertet tartottunk, ez utóbbin a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium tanulói közösségi szolgálatával,  Nagyné Leányvári Ágnes tanárnő vezetésével, amit ezúton is köszönünk.

Hagyományként tartunk az őszi és a tavaszi hónapokban közös sétát a Tégy tízezer lépést az egészségedért ! program keretében Fövényes András klubtársunk védnökségével, amely program nyitott más nyugdíjas klubok tagjai számára is.

Hagyományosan szervezünk 1-2-3 napos kirándulásokat, az elmúlt évben Budapesten,Szabadkán és Palicson voltunk 1-1 napos, Kiskunhalason és Baján 2 napos, s Észak-Magyarországon 3 napos kiránduláson,amelyen a Hortobágy, debrecen, nagykároly és Nagyvárad nevezetességeivel ismerkedtünk.

A tartalmas együttléteink közé tartoztak a főzőprogramok is, amelyeket az Idősügyi tanács kezdeményezésére, s a Senior Center támogatásával valósítottunk meg áprilisban és szeptemberben a Partfürdőn a Tavaszi Forgatag s a Tiszai nemzetközi halászléfesztivál keretében.

Köszönetet mondunk ezúton is Szeged város önkormányzata,a Senior Center s tagjaink anyagi áldozatvállalásáért, hogy a klubrendezvényeink mellett a városi közintézmények programjait is látogathattuk :IH,Nemzeti Színház, Agora.